Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00
Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00
Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00
Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00
Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00
Tunneltelt Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå 163-110 6,539.00

Helsport Reinsfjell Superlight (3) Blå

163-110
På Lager
DU SPARER: help face
Dette regnes utifra leverandørens anbefalte utsalgspris: 9499 kr,-
7999 kr

Reinsfjell Superlight er et frittstående kuppeltelt med to innganger og to bagasjerom. Med to innganger og to fortelt er det fleksibelt og komfortabelt på tur. Det er ideelt å bruke et fortelt til bagasje og et til matlaging.

 • Gratis frakt fra 999,-
 • Gratis bytte, 100 dagers retur eller åpent kjøp
 • Rask levering over hele Norge
 • 30 dager betalingsutsettelse på faktura

Reinsfjell Superlight er et frittstående kuppeltelt med to innganger og to bagasjerom. Med to innganger og to fortelt er det fleksibelt og komfortabelt på tur. Det er ideelt å bruke et fortelt til bagasje og et til matlaging.

Teltet er designet med forbøyde segmenter i stengene for å gjøre veggene brattere, noe som gir økt komfort og rom inne i teltet. Fire ventiler på ytterteltet og to store nettingpaneler på innerteltet sikrer svært god ventilasjon og minimerer kondens. Du kan på varme sommerdager ha teltet helt ”åpent”, men allikevel være godt beskyttet mot innsekter. 

Alle teltets detaljer er designet med tanke på å kombinere funksjon og veldig lav vekt. Dette gjelder ikke bare tekstilene, men også barduner, stangkopper, stenger og ventiler, som alle er med på å redusere den totale vekten til det minimale. Reinsfjell Superlight er den perfekte blanding av ekstremt lav vekt og høy komfort.

 • Lette stoffer, komponenter og løsninger 
 • Innerteltstoff med god pusteevne og myggnetting gir god lufting 
 • Enkelt oppsett med fargekodede stenger/ stangkanaler og egnutviklet stangkopp 
 • Unikt innvendig stangkanalsystem som også gir bedre vindstabilitet samt mindre vibrasjon/støy i vind 
 • Helsport AirFlow II® ventilasjon sikrer mer frisk luft, bedre sovekvalitet og økt luftsirkulasjon som gir mindre kondens 
 • Lommer i innertelt for enkel organisering 
 • To innganger med fortelt 

Type telt: Kuppeltelt Personer: 3 Mål pakket: 19 x 40 cm Vekt telt: 2,35 kg inkl. plugger Vekt plugger: 0,1 kg | 14 stk. Stanglengde: 2x347 + 1x410 cm Tilbehør: Rep kit Innhold: stofflapper, nål og tråd, reparasjonshylse og ekstra Innganger: 2 Bagasjerom: 2 

PLASSERING: Finn en teltplass som er plan og uten spisse gjenstander (steiner, røtter osv.).

FOLD UT STENGENE: Monter stengene forsiktig sammen. Viktig at holken går helt i hverandre, for å unngå brudd.

LEGG UT TELTET: Legg teltet flatt på bakken. I sterk vind bør teltet plugges fast til bakken i den ene enden, mot vinden.

TRE I STENGER: Fargekodede stenger føres inn i samme farget kanalåpning,. Trekk kanalen på stangen. Sørg for at stangenden kommer ned i stanglommen/koppen på motsatt side. Vent med å sette andre stangenden i stangkoppen til alle stengene er tredd i. Telt med like stenger har ikke fargemerking.

REIS TELTET: Spenn opp teltet ved å sette stangendene i stangkoppen. Stram ytterligere ved å trekke i justeringsremmene.

PLUGGER: Stram opp ytterteltet ved å feste plugger i alle hjørner.

BARDUNER: Bruk av alle bardunene og pluggene sikrer økt stabilitet. Beste bardunering får du ved å strekke bardunene i vifteform fra midtpunktet av teltet. Husk at det kan blåse opp over natten. På telt med stormmatter vil bruk av disse ved å legge på snø/stein, stabilisere teltet i sterk vind.

INNERTELT: Innerteltet monteres til ytterteltet ved å feste klips og/eller kroker sammen. Start alltid med å montere klips med rødt bånd på innertelt mot tilsvarende på yttertelt.

BRUKSANVISNING

TELT

Oppsett: Punkt 2 skal strammes mer enn punkt 1. Om nødvendig slakk litt på punkt 1. I hver ende av teltet finner du et pluggfeste på innerteltet. Fest dette i bakken om inner- og yttertelt ikke holder avstand. Det er ønskelig med størst mulig avstand mellom inner- og yttertelt, for å gi god ventilasjonen og minske kondensdannelse.

FØR TUREN

Kontroller at telt, stenger, plugger og tilbehør er i orden, lær deg å sette opp teltet før du drar på den første turen. Et godt ventilasjonssystem reduserer dannelsen av kondens, bedrer inneklimaet og øker sovekomforten. På Helsports ulike telt er det en rekke forskjellige ventiler og ventilasjonssystem. Det varieres mellom enkle ventiler med snorlukking, ventiler med glidelåslukking, skjørteventiler og takventiler. Hovedprinsippet er at man vil trekke inn frisk luft ved bakken og slippe ut varm og fuktig luft høyt oppe i teltet. Varm luft stiger, og ved å varme opp luften i teltet vil det skapes en naturlig luftstrøm gjennom teltet. Det er myggnetting i alle ventiler Kondensering i forbindelse med telt er vanndamp i luften som går over til væskeform. Det er viktig å forstå kondensproblematikken som oppstår i alle telt.

KILDER

Det er hovedsakelig tre kilder til kondens i et telt:
- fra personene som oppholder seg i teltet (pust, fuktig kropp og vått utstyr),
- fra luften og bakken,
- fra koking og matlaging.

Under en natts søvn avgir kroppen om lag 0,5 l vann, fukt som delvis blir tatt opp av klær og sovepose, men noe slipper også ut i teltet. Kondensproblematikken øker ved høy luftfuktighet og/eller lave temperaturer. Kondens avsettes på kalde flater, og på et telt er ytterteltet og bunnduken mest utsatt. Kondens dannes både på inn- og yttersiden av stoffene. Når ytterteltet beveger seg på grunn av vind eller regn, vil kondensen som er avsatt på innsiden av ytterteltet falle ned, og man vil lett kunne ta feil og tro at stoffet er utett. Kondens dannes også lett mellom bunnduken og liggeunderlaget. Bagasjerommet har ikke bunnduk, og fordampningen fra bakken vil derfor avsettes på innsiden av ytterteltet.

-SØMMER: I tillegg til gjennomtenkt plassering av sømmer, bruker vi en strømpeløs tråd av 100% polyester,med vannavstøtende
belegg. Det betyr at vi kan bruke en veldig tynn nål som igjen skaper et veldig lite hull. Små hull og vannavstøtende tråd gjør at
vann ikke trenger gjennom ytterstoffet. Med sømtettemiddel kan du tette sømmer dersom det skulle oppstå små lekkasjer, det
kan bestilles hos oss.

-STOFFET: Ikke la teltet stå oppe unødvendig i solen, da UV-stråler nedbryter et hvert materiale.

-ILD I TELTET: Ytterteltstoffene i TREK-teltene er flammesikre og man kan benytte åpen il. Derimot, i PRO og X-TREM-teltene,
de har IKKE flammehemmende behandling og det frarådes derfor bruk av åpen ild i disse teltene.

-DEMONTERING: Når du tar ned teltet, kan innerteltet være fastmontert til ytterteltet. Dette vil forenkle oppsettingen neste
gang. Teltstengene må skyves ut av stangkanalene og ikke trekkes ut da dette medfører at stangleddene separeres og
stengene bli vanskelig å få ut av stangkanalene.

-- Teltet må aldri lagres vått. Tørk teltet etter hver tur, selv om det ikke har vært nedbør blir teltet vått av kondens fra bakken. Tørking er viktig for å unngå jordslag, som kan føre til flekkdannelse og delaminering/deling mellom stoffet og det vanntette belegget. Teltstoff mister da sin vanntette egenskap.
-- Fjern skitt og smuss på teltet med en fuktig svamp, vann max.30°C. Bruk ikke vaskmidler. Teltet må ikke vaskes i maskin. Vask og tørk stenger og plugger, slik at korrosjon unngåes.
-- Glidelåsene vil fungere lettere dersom de settes inn med voks eller silikonspray.
-- Teltet bør lagres på en tørr og kjølig plass. Før lagring, kontroller at teltet ikke er skadet, slik at du vet at alt er i orden til neste tur.
-- PRO og X-XTREM-teltene er silikonbehandlet for å få en vanntett og vannavstøtende egenskap og trenger dermed ikke reimpregneres. I TREK-segmentet er ytterteltet impregnert i tillegg til et PU-belegg og kan derfor reimpregneres. Ved lengre tids bruk vil sol og regn, tørke og vaske ut impregneringen. Når du ser at vannet trekker inn i teltduken isteden for å preller av, er det på tide å reimpregnere. Impregnering for bruk på telt kan du få kjøpt hos de fleste sportsbutikker.
-- Reparasjonssett Innholder reparasjonshylse, stangledd, stofflapper og tråd. Alle våre stenger er bruddtestet før levering, men kan ved uhell bli påført skader som kan føre til brudd.Hylsen kan tres over bruddet. Et skadet stangledd kan skiftes ved og ta ut endestykket og løsne strikket. Ta bort det skadde stangleddet og sett inn et nytt.
-- Lappesaker kan brukes når uhellet er ute og du ønsker og reparere teltet selv.
-- Helsport har egen service-avdeling, som utfører eventuelle reparasjoner for deg.


Monteringsanvisning Telt Helsport

Produkt lagt til i ønskelisten