Tilbehør Primus Mantle LP Gas Lanterns 3pc (Glødenett) 730800 119 kr
Primus

Primus Mantle LP Gas Lanterns 3pc (Glødenett)

9000084001

Thoriumfritt glødenett for Primus sine lykter.

Les mer
119
Farger
Størrelse
  • 1
Quantity
På lager

Thoriumfritt glødenett
3-Pack

Thoriumfritt glødenett for Primus sine lykter.

Egenskaper

Bruker
Alle

Sesong
Helår

Primus Produktblad

Primus har gass for alle sessonger og alle formål. Tre ulike gassblandinger for ulike forhold. Summer Gas, Power Gas og Winter Gas. Dette for og optimere energien og effektiviteten når du behøver det.

Power Gas er vår mest mangesidige blanding og er effektiv ned mot null grader. Summer gas er optimert for maks brenselseffekt ved varmt vær også helt opp mot 40 grader C. For de kalde dagene har Primus kommet med en Winter Gas som er effektiv helt ned til -22 grader C.

primus gass 3 typer

Winter Gas

Gass som fungerer ned til – 22° C
Alle som har brukt et gasskjøkken ved lavere temperatur vet at desto kaldere det blir desto dårligere blir effekten. Under bruk ved lave temperaturer synker trykket i gassbeholderen, noe som gjør at kjøkkenet brenner med lavere effekt eller kanskje ikke i det hele tatt. Dette på tross av at det er mye gass igjen i beholderen. Dette er fordi den flytende gassen i beholderen fordamper dårligere desto kaldere det bilr.

Hvordan fungerer det?
Den største innovasjonen som gjør at Primus Winter Gas™ presterer så godt i kaldt vær er VaporMesh™, et høyabsorberende papir inne i gassbeholderen som hjelper til å holde trykket høyere noe som igjen fører til at kjøkkenet brenner bedre. VaporMesh øker flaten der flytende brensel fordamper til gassform. Den økte overflaten gjør at prosessen fra veske til gass går raskere og det er denne hastigheten på overgangen fra flytende til gass, som avgjør trykket inne i beholderen. Rask fordamping = høyt trykk

Sammenligning
Ved sammenligning av to helt fulle gassbokser (Power Gas og Winter Gas) er ikke forskjellen stor da trykket i begge beholderne er høyt, men jo mer gass som brukes fra beholderne desto mer åpenbar blir forskjellen. Etter 60 minutter er Primus Winter Gas 9% mer effektiv og etter 120 minutter leverer den 15% mer effekt.

For inovasjonen Primus Winter Gas™ vant Primus Outdoor Industry Award GOLD MEDAL på OutDoor-messen 2014. For bevis på innovasjon og fremgang innenfor forbrenning og oppvarming. Utmerkelsen betraktes som en av de mest prestigefylte utmerkelsene over helew verden. Gassen vant også Outdoor Trade Show 2014 i kategorien «Camping Equipment» og Product of the Year. I 2015 vant Winter Gas ytterligere en pris: «Editors Choice» av det tyske magasinet Outdoor.

Summer Gas

Primus Summer Gas er optimert for temperaturer mellom 15­° C og opp til +40° C. En vanlig gassblanding vil være mindre effektiv ved disse temperaturene og således vil brenselsforbruket øke.

Power Gas

Primus Power Gas er vår mest mangesidige blanding og gir en enestående effekt fra vår til høst. Selv når temperaturen faller til under null gir gassen et tilstrekkelig trykk for ditt kjøkken. Perfekt for situasjoner der det er store svingninger i vær og temperaturforhold.

CO2-Nøytral gass

Primus gass er et kulldioxidnøytralt brenselsalternativ. For å kompensere for gassens utslipp og for metallboksen, investerer Primus i beskyttelse, restaurering og planting av skog. takket være at trær absorberer CO2 blir nettotilskuddet av CO2 fra gassen null. Primus støtter prosjektet Permanent Forest Sink Initiativ, initiert av regjeringen på New Zealand som ser til gjennplanting og beskyttelse av de store skogsomerådene som ble plyndret til formål for jordbruk på New Zealand.

Ut over å binde CO2 gir gjennplanting og beskyttelse av skog et økt biologisk mangfold, forbedret vannkvalitet og mindre risiko for jorderosjon og oversvømmelser. Skogene som omfattes av prosjekte ar beskyttet i 99 år fremover og skogbruk er kun tilatt for å pleie skogen.

Produkt lagt til i ønskelisten